Teknikuppdatering från StarStable

Hej allesammans! Under de senaste dagarna så har en rad olika problem uppkommit för vissa grupper av spelare, och vi tänkte uppdatera er på vad som händer och vad vi jobbar med för få allt på rätt köl igen! 

Fortsätt att läsa för mer information och för att se om detta är något som påverkar dig.
Hur Star Stables grafik körs: bytet till OpenGL
Den 5 oktober, så slopades stödet för DirectX för Star Stable, med ett byte till OpenGL istället för att rendera grafiken av vårt spel på din dator.

DirectX var roten till mycket problem för många spelare, och den äldsta versionen av det som vårt spel stödde var DirectX 9, vilket släpptes 2002. Microsoft – som gör DirectX – har slutat med stödet för denna version, vilket innebär att det skulle vara omöjligt för oss att fortsätta att koda spelet med detta som grund. 

De spelare som inte kan spela spelet nu med OpenGL, hade inte heller kunna fortsätta spela, även om vi fortsatt med DirectX och uppgraderat till en nyare version. Den bakomliggande tekniken för dessa gamla versioner är nästan femton år gammal, och det skulle vara omöjligt för oss att fortsätta att ha stöd för och använda oss av dessa.

De flesta spel och teknik-företag slutar förr eller senare att stödja denna typ av väldigt gammal teknik, och vi har nu stöd för OpenGL från version 2.1 och senare, vilket innebär att vårt spel stödjer teknik som introducerades 2006. Detta är tillräckligt för att omfatta den absoluta majoriten av hemdatorer, och det är tyvärr inte möjligt för oss att kunna garantera stöd fullt ut för gammal teknik, för att kunna fungera till 100% av allas datorer.

Varför gör detta bytet att spelet inte kommer att fungera för några spelare?
Bara de äldsta och mest grundläggande hemdatorerna kommer att sluta stödja Star Stable från och med nu. Under senare år, så har grafiken för hemdatorer uppdaterats till den nivå att gamla datorer inte längre har möjlighet att kunna hantera den nyare tekniken.

För att kunna göra Star Stable-upplevelsen så fantastisk, uppslukande och underhållande som det bara går, så måste vi försöka hålla oss uppdaterade med dessa mer avancerade grafikmöjligheter, och det skulle vara omöjligt för oss att kunna erbjuda ett kvalitetsspel under 2016, med så gammal teknik.

Allt detta innebär att om din dator inte har möjlighet att hantera OpenGL 2.1 (som är tio år gammalt) eller senare, så kommer Star Stable inte längre att fungera på din dator.

Det kan vara så att allt du behöver göra är att byta till ett nyare grafikkort på din dator. Självklart, så kan vi inte rådgiva eller instruera er om att skaffa ny datorhårdvara, men till och med budget och de mest grundläggande grafikkorten stödjer i dag de senare versionerna av OpenGL.

Jag får ett felmeddelande som säger att min OpenGL-version är lägre än 3.0, vad ska jag göra?
Detta innebär inte nödvändigtvis att du inte kan spela längre! Vi har på senare tid informerat alla våra spelare att det är väldigt viktigt att du kollar så att drivrutinerna för ditt grafikkort är uppdaterade till de allra senaste. 

Star Stable är nu designat för att fungera på det bästa möjliga sätt med OpenGL version 3.0 eller senare, men du kommer fortfarande att kunna spela med version 2.1 eller högre, men i så fall utan alla de senaste grafikmöjligheterna.

Se till så att din dators grafikkort har de senaste drivrutinsuppdateringarna, för att ge dig själv bästa chansen möjligt att få spelet att fungera optimalt.

Om du är osäker på hur du ska göra detta, så finns det massvis med enkla steg-för-steg-guider på nätet, som förklarar för dig precis hur du ska göra!

Kolla in Star Stables uppdaterade minimum systemkrav om du är osäker
Här är en lista på de tekniska specifikationerna som din dator behöver uppnå för att kunna köra Star Stable. Den första listan beskriver det absoluta lägsta, mest grundläggande kraven som behövs. Den andra listan beskriver de rekommenderade systemkraven för att ha bästa möjliga chans för att spelet ska flyta på och fungera optimalt. Självklart så är det ännu bättre om du har en ännu nyare teknik än vad vi har listat här för dig.

Grundläggande (minimum) Systemkrav för PC
Operativsystem: Windows 7 (32- eller 64-bit), med de senaste versionerna av Service Pack 
Processor: Intel Pentium D eller AMD Athlon 64 (K8) 2.6 GHz
RAM: 2 GB
Ledigt Hårddiskutrymme: 5 GB 
Grafikkort: Intel HD Graphics eller AMD/ATI Radeon HD Graphics med OpenGL 2.1
Ljudkort: Ja 
Internetuppkoppling: Ja

Rekommenderade Systemkrav för PC (minst)
Operativsystem: Windows 7 (32- eller 64-bit), med de senaste versionerna av Service Pack 
Processor: Intel Core i3 eller AMD Athlon II (K10) 2.8 GHz
RAM: 4 GB 
Ledigt Hårddiskutrymme: 5 GB 
Grafikkort: GeForce 2xx Series eller AMD Radeon HD 5xxx Series (Exkluderat Integrerade Chipsets) med OpenGL 3.3
Ljudkort: Ja 
Internetuppkoppling: Ja

Vårt Techgäng jobbar fortfarande på förbättringar för spelets prestanda och på att få bort orimligt lagg
Ett gäng olika saker har gett våra techninjor massor med huvudbry att tänka på just nu! En av dessa sakerna är att vissa av våra spelare upplever problem med massa lagg i spelet

Vi jobbar hårt på att få fram alternativ och lösningar för att hjälpa er att fixa detta, och vi kommer att fortsätta att uppdatera er kontinuerligt med mer information så snart vi vet mer.

En påminnelse om hur du kan ändra dina grafikinställningar
Det finns ett verktyg i spelets Grafikinställningar som ger dig möjlighet till att ändra kvaliteten och detaljerna för grafiken som du ser när du spelar Star Stable. Detta kan hjälpa dig och ditt spel när det kommer till problem med prestanda och lagg. Ju lägre grafikinställningar du använder, ju större är chansen att minska lagget.

Så här ändrar du grafiken:

1. Klicka på mobiltelefonen i det nedre hörnet till höger på din skärm;
2. Klicka på 'Alternativ’;
3. Klicka på 'Grafik';
4. Använd reglaget för att ändra din grafik.

Om ditt spel laggar...
Så kan du testa att ändra några av grafikinställningarna i spelet. Klicka bort de två funktionerna som heter ‘Vertical Sync’ och ‘Posteffekter’ genom att följa dessa steg:

1. Klicka på mobiltelefonen i det nedre hörnet till höger på din skärm;
2. Klicka på 'Alternativ’;
3. Klicka på 'Grafik';
4. Se till så att 'Vertical Sync' och ’Posteffekter' INTE är förkryssade

Allt gällande ‘Verifiera’
Denna veckan så uppdaterade vi mjukvaran i spelets launcher, för att förbättra stabiliteten och minska krascher för alla. Denna nya version undersöker om det saknas filer för att reducera chansen att något nedladdat innehåll saknas för spelet, för att om det saknas filer så kan detta göra så att spelet kraschar. 

Detta innebär att det är ett litet extra steg för launchern att genomföra efter uppdateringsdagar, och denna processen kallas ‘Verifiera’. Det bör inte ta mer än några minuter att slutföra, men om du upplever att det tar väldigt lång tid, så kontakta gärna vårt Supportgäng som kommer kunna hjälpa er att undersöka vad det är som hänt.

Vi hoppas att ni fått svar på några av era frågor i denna post, och glöm inte att vår Support och Sociala Medier-gäng finns tillgängliga för att hjälpa er så mycket de kan.

Vi hoppas att ni alla får en fantastisk helg!
Kramar från Star Stable-gänget 




Innan du kommenterar
× Grunddesignen kommer ifrån Adaras .
× Alla ändringar i designen har Evelina Silverknight gjort.
× Alla reklamkommentarer raderas!
× Det är okej att låna mina bilder så länge du säger att dem kommer från mig och länkar min blogg, Detta ska synas tydligt.
× Du kan läsa en del Frågor & Svar i kategorin Frågor & Svar.
KOMMENTARER


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress: (om du har)


Kommentar:



Trackback